Dopravná nehoda v Kežmarku

04.08.2005 Kežmarok

Kežmarský policajný vyšetrovateľ v utorok (2.8.2005) začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie pre trestný čin ublíženia na zdraví, trestný čin ohrozenia p...
Kežmarský policajný vyšetrovateľ v utorok (2.8.2005) začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie pre trestný čin ublíženia na zdraví, trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestný čin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla 21 ročnému Kežmarčanovi.

Obvinený spôsobil v utorok krátko pred 20:00h dopravnú nehodu, pri ktorej utrpel vážne zranenia 8 ročný chlapec z Kežmarku. 21 ročný Kežmarčan – nevodič viedol vozidlo Volkswagen Transporter bez evidenčného čísla v smere z Ľubice do Kežmarku. V dôsledku rýchlej jazdy pri prechode ľavotočivej zákruty na Ulici Jakuba Kraya nezvládol riadenie, vozidlo dostalo šmyk, v dôsledku čoho prešlo do protismeru. V šmyku sa vozidlo vrátilo do pravého jazdného pruhu, kde ho vyhodilo z vozovky na chodník a vyletelo až na betónovú časť oplotenia futbalového štadióna. Tam zostalo visieť. Vozidlo po vyhodení z vozovky zachytilo prednou časťou po chodníku idúceho maloletého bicyklistu. Chlapca v dôsledku nárazu pritlačilo o oplotenie, následkom čoho utrpel mnohopočetné ťažké zranenia. Vodič vozidla neutrpel žiadne zranenia. Pri dychovej skúške mu bolo zistené požitie alkoholických nápojov v množstve 1,08 mg/l (podľa starého merania vyše 2 promile alkoholu). Taktiež sa zistilo, že vozidlo použil neoprávnene, bez súhlasu majiteľa.
 

Vyberte región